ook in het Engels beschikbaar

De Venetiaanse haven en de oude stad van Rethymno

Ervaar Rethymno’s intense verleden, van het Oude Griekenland tot de Moderne Tijd

Het oude centrum van Rethymnon, met zijn kleine steegjes en mooie deuren. De Venetiaanse haven met de mooie terrassen rondom, kijkend naar de Egyptische vuurtoren. Ervaar het enorme Fortezza op de heuvel en sta versteld van het uitzicht over zee en stad.

Met behulp van de VoiceMap-app gaat het allemaal (min of meer) automatisch. Installeer de app en koop de code voor deze stadswandeling in de webshop en volg mijn instructies terwijl je rond dwaalt door deze oude stad.

met de VoiceMap app – GPS interactief.

Voicemap app - de stadswandeling Rethymnon beleven

Begin de tour naast de nieuwe haven, op slechts enkele meters afstand van de oude Venetiaanse haven. Lees meer over de geschiedenis en laat u informeren hoe deze stad haar naam heeft gekregen. Dwaal langs musea, kerken en beelden en luister tot in detail naar hun verhalen. En ondertussen bepaal je zelf je eigen tijdschema. Je kunt stoppen waar je maar wilt, of gaan zitten voor een kopje koffie of een snack. Deze audio-tour brengt je langs banketbakkers, de minaret, de beroemde fontein en natuurlijk naar het Fortezza. Deze havenstad in Venetiaanse stijl is een heerlijke stad om te verkennen via deze interactieve GPS-stadswandeling.

Routebeschrijving naar het startpunt:

Vertrekpunt van deze stadswandeling Rethymnon is de parkeerplaats naast de ingang van de nieuwe haven. De straatnaam heet Leofori Emmanouil Kefalogianni. Als je uit regio van Heraklion komt, is het het gemakkelijkst om Rethymnon op de snelweg te passeren en om de stad heen te rijden, zodat je eventuele verkeersdrukte kunt vermijden.

Als je met de bus naar Rethymnon komt, kun je de stadswandeling ook op een andere positie in de tour beginnen, bijvoorbeeld bij het stadspark. Met uitzondering van de inleidende woorden zal de tour hetzelfde zijn.

mooie taferelen als de piratenboot de Venetiaanse haven binnen vaart

De Venetiaanse haven van Rethymnon

Eén van de eerste watervoorzieningen van de stad - de Rimondi fontein

De beroemde Rimondi fontein

dolfijnen zijn de oorsprong van de naam van Rethymnon

De oorsprong van de naam Rethymnon

schitterende kleine steegjes met bougainville in bloei

Schitterende kleine, kleurrijke steegjes

Plaatsen om onderweg te stoppen:

Oude Venetiaanse haven, de Egyptische vuurtoren, Venetiaanse loggia, Archeologisch museum, Metropolitaanse kerk, Kerk van de vier Martelaren, stadspark, filodeeg bakkerij, historisch museum, minaret, Neratze – moskee, Rimondi – fontein, Fortezza, iconen atelier, museum voor hedendaagse kunst en alle pittoreske steegjes door de oude stad, die deze bezienswaardigheden met elkaar verbinden.

Lengte van de toer:

Voor het wandelen en het naar de informatie te luisteren, heb je ongeveer 2,5 uur nodig, zonder daarbij het fort te bezoeken. Als je de hele audio tour inclusief het fort wilt doen, kost het ongeveer een uur extra. Dus ongeveer 3,5 uur. Maar dit is zonder tussenstops voor een drankje, lunch of een bezoek aan één of meer van de musea. Deze stadswandeling is gemaakt met het idee om ‘een hele dag erop uit te zijn’ in de prachtige oude binnenstad van Rethymnon.

Beste tijd van de dag:

Je kunt deze stadswandeling Rethymno de hele dag beleven. Gebruik schaduwrijke plekken om te wachten en naar de audio-items te luisteren.

Voorzorgsmaatregelen:

Vanwege de lengte van de audio-informatie is het verstandig om je smartphone-acculader of een extra powerbank mee te nemen,
om te voorkomen dat je accu leegraakt.

Om een idee te krijgen van al het moois dat de stadswandeling Rethymnon te bieden heeft, wordt deze ook op deze website gepubliceerd. Alle 53 GPS route punten zijn als afzonderlijke pagina’s uitgewerkt. Klik door en heb een idee.

Het is natuurlijk VEEL GEMAKKELIJKER om de VoiceMap-app te gebruiken en de hardware het werk voor je te laten doen. Geen zorgen wanneer je het volgende audiobestand afspeelt en zelfs een signaal wanneer je in de verkeerde richting loopt.

De pagina’s op deze website zijn uitgewerkt met extra afbeeldingen, maar bevatten de originele geluidsbestanden uit de App.

Dank je voor de interesse in mijn product en service

Reviews over deze stadswandeling Rethymnon:

ansicht kaart van de haven van Rethymon

Ik vond deze ansichtkaart. Maar de haven ziet er nog steeds zo uit. Geweldig. Ook de informatie bij deze stadswandeling was heel mooi.

Van mij daarom: 5 out of 5 stars

Monique, Toerist

Vanaf Chania met de auto Rethymnon bezocht. Het startpunt was makkelijk te vinden en vanaf toen was het allemaal heel eenvoudig. Geweldige app, met hele interessante informatie over een mooie stad.

In mijn opinie een verdiende: 5 out of 5 stars

Karel, verbleef in Chania

Stuur me je eigen foto’s, met voorkeur uit Rethymnon en mail ze naar mail@routaki.com

kretenzer muziekinstrumenten gefotografeerd tijdens de stadswandeling Rethymnon
de beroemde vuurtoren van Rethymon vanuit het toeristen bureautje

Geef je mening over deze stadswandeling Rethymnon. Beschrijf het in je eigen woorden, zodat anderen weten wat jij er van vond.