ook in het Engels

02 – De Egyptische vuurtoren

de Egyptische vuurtoren van Rethymnon
de vuurtoren van Rethymno met de piratenboot

“De vuurtoren werd in de 19e eeuw gebouwd door de Egyptenaren”

Sla hier links af richting de oude Venetiaanse haven.

U kunt hier stoppen en luisteren naar wat informatie over de haven.

Of, als u wilt, voor een beter uitzicht over deze idyllische haven, kunt u een even op en neer lopen, langs de muren naar de prominente vuurtoren.

Als u dat doet en van plan bent daar wat tijd door te brengen, kunt u de tour beëindigen na deze informatie. Als u klaar bent bij de vuurtoren, kom dan terug naar deze plaats, sla links af en loop langs de rand van de haven, langs de restaurantjes. Start de tour opnieuw door ‘Hervatten’ te kiezen.

De vuurtoren werd in de 19e eeuw gebouwd door de Egyptenaren. De haven was al actief in de Byzantijnse periode, maar bloeide op tijdens de Venetiaanse periode, vooral vanaf de jaren 1300, doordat het verziltingsprobleem werd opgelost. Een oplossing die vandaag de dag nog steeds stand houdt.

Er zijn dagelijkse boottochten van Rethymnon naar nabijgelegen stranden. Sommige boten zien eruit als oude houten zeilschepen, die de nostalgische sfeer van de Venetiaanse haven extra elan geven.

Na de belegering door de Ottomanen in 1571 begonnen de Venetianen in 1572 de bestaande haven uit te breiden en te versterken.

Deze kleine golfbreker met zijn hoge muur slaagde erin de wilde golven van de Kretenzer Zee het hoofd te bieden en de strijd met het water te overleven. De muur is in een opmerkelijke goede staat, ondanks het verstrijken van zovele eeuwen. Tegenwoordig is er een moderne, veel grotere golfbreker buiten de oude haven, met een nieuwe veerhaven voor schepen naar Piraeus en Santorini.

In de winter toont de oude haven een heel ander plaatje. Er zijn geen gasten en de meeste tavernes zijn gesloten. Echter het café aan het begin van de haven is het hele jaar door geopend en de lokale bevolking en studenten zitten daar dan te genieten van de winterzon.

Vergeet niet dat u de tour nu kunt stoppen als u wat tijd bij de vuurtoren wilt doorbrengen.

Als u nog steeds staat op de plek waar u aanvankelijk stopte, met de oude haven aan uw linkerhand, begin dan nu langs de kaderand te lopen, langs de restaurantjes.

Einde van het 2e GPS punt: De Egyptische vuurtoren

in co-op met

VoiceMap - the GPS interactive walking and driving app

Ga door naar de volgende pagina

van deze

stadswandeling Rethymnon.

ga naar de volgende pagina van deze stadswandeling

Installeer de gratis Voicemap app door één van de links naar de App store of Google Play te gebruiken.

die je toegang geeft tot deze GPS interactieve stadswandeling.

VoiceMap app available on the app store.
VoiceMap app available on Google play

STADSWANDELING HERAKLION – GPS AUDIO TOUR

Je kunt ook de hoofdstad van het eiland gaan ontdekken met de VoiceMap app. Installeer gratis de app en kies ‘Heraklion’. In de webshop van deze site kun je een code kopen, die toegang geeft tot alle informatie die nodig hebt om een unieke dag in Heraklion te beleven.

Als je eerst even een indruk wilt hebben – lees deze pagina en volg de blauwe pijl.

Morosini leeuwenfontein in Heraklion