ook in het Engels op AJ4U.info

49 – Het Byzantijnse iconen atelier van Alexandra Kaouki

Alexandra laat zien hoe je een icoon schildert
Iconen atelier in Rethymno

“Het idee om iconen te hebben, is om uw Heiligen te respecteren en door hen een verbinding met God te creëren.”

Aan de andere kant van de weg ziet u een iconen atelier. Nadat u de weg voorzichtig bent overgestoken, stopt u en luistert u naar wat informatie over deze iconen.

[10 SECONDEN PAUZE]

Iconen zijn een zeer belangrijk onderdeel van de orthodoxe kerk. Het zijn kleine draagbare portretten die Jezus Christus, Maria -Moeder van God- en alle Heiligen van de Orthodoxe kerk uitbeelden. Ze zijn meestal gemaakt van houten planken die met een specifieke methode zijn geverfd volgens de ‘Byzantijnse School van de Iconografie’.

Kreta had natuurlijk een eigen school die over de hele wereld bekend werd en veel beroemde schilders waren bekend om het schilderen van iconen. De meest voorkomende iconen en degene die u gemakkelijker kunt herkennen zijn die van Jezus Christus, Maria en enkele van de meest bekende heiligen zoals Johannes de Doper, Sint George en Sint Nikolas. Iconen worden ook op bestelling gemaakt en ze kunnen elke gewenste Heilige weergeven. U kunt ze kopen in winkels zoals deze, of in de speciale winkels in de buurt van kerken of kloosters. Het is ook gebruikelijk dat elke kerk de iconen van de Heilige verkoopt waaraan ze gewijd is. Iconen maken deel uit van de kerken, maar komen ook voor in de huizen.

Degene in kerken worden meestal geschilderd als een offer van de mensen aan de kerk en hun naam staat er dan op vermeld. U zult ze dan zien als draagbaar icoon of als muurschildering. Het idee om iconen te hebben, is om uw Heiligen te respecteren en door hen een verbinding met God te creëren. Een icoon in huis hebben kan worden beschouwd als religieus, een teken van waar geloof, of gewoon een trend. Iconen kunnen eenvoudig zijn, met versieringen of zelfs bedekt met zilver. Het is ook gebruikelijk om een icoon cadeau te krijgen tijdens grote gebeurtenissen zoals een verlovingsfeest, een bruidsfeest, een doop of gewoon uw naamdag.

In deze winkel kunt u zien hoe een icoon wordt geschilderd. U kunt de collectie bewonderen of er zelfs een kopen als u dat wilt.

Nadat u het iconen atelier heeft bezocht, loopt u verder in dezelfde richting, aan deze kant van de weg.

Einde van het 49e GPS punt:Het Byzantijnse iconen atelier van Alexandra Kaouki

in co-op met

VoiceMap - the GPS interactive walking and driving app

Ga door naar de volgende pagina

van deze

stadswandeling Rethymnon.

ga naar de volgende pagina van deze stadswandeling

Installeer de gratis Voicemap app door één van de links naar de App store of Google Play te gebruiken.

die je toegang geeft tot deze GPS interactieve stadswandeling.

VoiceMap app available on the app store.
VoiceMap app available on Google play

STADSWANDELING HERAKLION – GPS AUDIO TOUR

Je kunt ook de hoofdstad van het eiland gaan ontdekken met de VoiceMap app. Installeer gratis de app en kies ‘Heraklion’. In de webshop van deze site kun je een code kopen, die toegang geeft tot alle informatie die nodig hebt om een unieke dag in Heraklion te beleven.

Als je eerst even een indruk wilt hebben – lees deze pagina en volg de blauwe pijl.

Morosini leeuwenfontein in Heraklion