ook in het Engels op AJ4U.info

07 – Venetiaanse loggia van Rethymnon

zij aanzicht van de Venetiaanse Loggia op de hoek in Rethymnon
de Venetiaanse Loggia van Rethymnon

“De Venetiaanse Loggia van Rethymnon is een 16e-eeuws gebouw”

Stop even voordat u de weg oversteekt, zodat ik u iets kan vertellen over de Venetiaanse Loggia. Na deze informatie kunt u dit prachtige gebouw gaan bewonderen door de weg over te steken en aan de voorzijde voorbij te wandelen.

De Venetiaanse Loggia is een 16e-eeuws vierkant gebouw dat is ontworpen door de beroemde architect Michel Sanmicheli. Michel werd geboren in 1484 in San Michele, een buitenwijk van Verona. Hij werd een Venetiaanse architect en stedenbouwkundige van de zogenaamde maniëristische stijl. Hij behoorde tot de grootste van zijn tijd. Als onvermoeibare werker was hij verantwoordelijk voor het ontwerpen van kantoren en religieuze gebouwen.

Hij was waarschijnlijk de enige praktiserende Venetiaanse architect van die tijd, die kans had gehad om de Griekse architectuur te bestuderen, mogelijk de inspiratiebron voor het gebruik van Dorische zuilen.

Hij ontwierp talloze vestingwerken in het hele Venetiaanse rijk, dus niet alleen in Verona en Venetië in Italië en hier op Kreta, maar ook in Corfu, Bergamo en Zadar. Door zijn werk verwierf hij een grote reputatie. Hij stierf in 1559.

Het gebouw was vroeger de plek waar Venetiaanse functionarissen en adel samenkwamen om politieke en economische kwesties te bespreken.

Tijdens de Turkse bezetting werd de Loggia een moskee en werd er een minaret gebouwd, die later in 1930 weer werd afgebroken.

De Loggia is nog steeds in een zeer goede staat en lijkt op een vergelijkbare Venetiaanse Loggia in de hoofdstad Heraklion.

Tegenwoordig is hier het informatiebureau van het Ministerie van Cultuur en Sport gevestigd. Het bevat ook een museumwinkel.

Als u wilt, en het is open, kunt u binnen een kijkje nemen. Als u van plan bent daar wat tijd door te brengen, sluit u dan de tour gewoon af.  Als u klaar bent, verlaat u het gebouw en slaat u links af. Hervat de tour door ‘Hervatten’ te kiezen.

Anders, als u liever door wandelt, steekt u de straat over en gaat u rechtdoor, terwijl u de Loggia aan uw linkerzijde houdt.

Einde van het 7e GPS punt: Venetiaanse loggia van Rethymnon

in co-op met

VoiceMap - the GPS interactive walking and driving app

Ga door naar de volgende pagina

van deze

stadswandeling Rethymnon.

ga naar de volgende pagina van deze stadswandeling

Installeer de gratis Voicemap app door één van de links naar de App store of Google Play te gebruiken.

die je toegang geeft tot deze GPS interactieve stadswandeling.

VoiceMap app available on the app store.
VoiceMap app available on Google play

STADSWANDELING HERAKLION – GPS AUDIO TOUR

Je kunt ook de hoofdstad van het eiland gaan ontdekken met de VoiceMap app. Installeer gratis de app en kies ‘Heraklion’. In de webshop van deze site kun je een code kopen, die toegang geeft tot alle informatie die nodig hebt om een unieke dag in Heraklion te beleven.

Als je eerst even een indruk wilt hebben – lees deze pagina en volg de blauwe pijl.

Morosini leeuwenfontein in Heraklion