Routeplanner Kreta gebruiken, of vervangen door Routaki route.

Geschreven door: Mr. Routaki
Juli '17

De term Routeplanner komt steeds vaker voor in het dagelijks leven. Begon het ooit met Google Maps, dan biedt nu ook de ANWB of Routenet een mogelijkheid aan om een route samen te stellen. Handig in het dagelijks leven als men snel van A naar B moet en daarvoor niet hoeft na te denken of er een kaart op na hoeft te slaan.

de routeplanner van de collega's

Maar wat te doen tijdens de vakantie? Als u eigenlijk niet zo de behoefte heeft om zo snel mogelijk van uw hotel of appartement naar die ene bekende attractie te komen. U wilt toch liever ondertussen genieten van de schoonheid van het land of eiland.

Routeplanner is overbodig door Routaki route.

Welke plaatsnamen in te voeren, die er voor zorgen dat u de road trip rijdt, waarbij u bij thuiskomst kunt zeggen; "dat was me toch een mooie dag, wat we allemaal niet gezien hebben". De uitgeschreven routes van Routaki zijn eigenlijk, voor u al door de routeplanner heen gehaald. Bij het samenstellen van de route is rekening gehouden met lengte, de afstand, afwisseling, maar ook POI's (Points of Interest); interessante punten om te bezoeken of een pauze te houden.

Bekijk via deze link een voorbeeld van een stukje route.

Agios Nikolaos heeft mooie straatjes maar is een drama met de routeplanner.
advertentie van routaki route aanbod juni 2017
Agios Nikolaos ook mooi tijdens de nacht.

En dan gaat het geheel nog verder. Want daar waar de algemene routeplanner slechts woorden met pijlaanduidingen geeft, zijn de Routaki routes uitgebreid beschreven, maar vooral voorzien van vele foto's. Afbeeldingen van dorpsnaamborden, moeilijke afslagen maar ook objecten op, of langs de weg. EN: de dorpsnaamborden hebben allemaal een link naar de browserversie van Google Maps. Mocht u dus onverhoopt toch verkeerd rijden, dan kunt u de routeplanner van Google gebruiken om alsnog bij het volgende dorpje binnen de route te komen.

RAGiF's als aanvulling op de 'routeplanner' dagtour.

Routaki Routeplanner kreta zorgt dat u de mooiste plekjes ziet

Wat het allemaal natuurlijk nog meer bijzonder maakt, is dat tijdens een Routaki route u voorzien wordt van interessante gids informatie. De audio files die ingebouwd zijn in de routebeschrijvingen zorgen ervoor dat u over van alles informatie krijgt. Hoe worden de olijven geplukt? Waarom staan die kapelletjes langs de weg? Hoe goed is de kwaliteit van de Kretenzer wijn? enz enz.  Per route heeft u de mogelijkheid om gemiddeld zo'n 20 audio files aan te schaffen, die simpelweg in uw browser, op uw mobiele telefoon, af te spelen zijn.

Onbezorgd een route rijden dus en dan ook nog uw persoonlijke gids bij u hebben.

Interesse in Routaki route i.p.v. gebruik van Routeplanner Kreta?

Heeft u interesse gekregen om deze routes te gebruiken kijk dan in ons assortiment aan routes. Wij werken er dagelijks aan om ons aanbod uit te breiden. Zo kunt u dus ook routes met elkaar combineren of delen van een dagtrip gebruiken. Bij het openen van de routepagina, zie u meteen bovenaan al de dorpsnamen vermeld staan. Mocht u toch gebruik willen blijven maken van uw vertrouwde routeplanner, dan kunt u meteen daar alle dorpsnamen ingeven. In onze webwinkel kunt u dan alsnog de Routaki Audio Guide info Files aanschaffen, zodat u deze tijdens uw dag kunt beluisteren en toch van alles te weten komt over uw vakantiebestemming.

Routes die u wellicht interessant vindt:

met de routeplanner naar Margarites

Typisch Kretenz Anogeia, Axos en Margarites, allemaal in route 52.

Spinalonga bezoeken na een routaki route ipv routeplanner

Met route 58 uiteindelijk ook nog Spinalonga bezoeken.

schitterende uitzichten beschreven in 'onze' routeplanner kreta

Route 32 brengt u van Rethymnon naar Myriokefala.