AUTO ROUTE

Kato Gouves – Knossos

route 59.0 van Routaki - van Kato Gouves naar Knossos

K. Gouves – Anopoli – Myrtia – Houdetsi -Archanes -Knossos

Grote Google My Maps kaart met de route en RAGiF’s op een aparte pagina.

Deze route (Routaki route 59.0.1) is 55,3 km lang en begint bij de taxi standplaats en busstop nummer 15, aan de hoofdweg (the old road) ter hoogte van hotel Amirandes en net iets ten oosten van The Island hotel op de rand van Kato Gouves.
(Zie het Google maps kaartje hier beneden).
U rijdt in westelijke richting en heeft uiteindelijk de opgravingen van Knossos als eindbestemming. Als eerste heeft u met deze route de mogelijkheid om het immense Cretaquarium in Gournes te bezoeken. Vervolgens rijdt u omhoog en heeft u een schitterend uitzicht over het eiland Dia. Net voor het dorpje Anopoli bevindt zich het waterpark ‘Watercity’ wat vooral voor kinderen een absolute hit is.

welkom in het CretAquarium - een immens waterbasin met heel veel vissen net voorbij gouves
de mooie regio onder Heraklion met de vele druivenvelden voor de wijnproductie

Vanaf daar is het volop genieten van de ‘Toscane van Kreta’ oftewel de wijn regio ten zuiden van Heraklion. U komt met deze route ook in Myrtia alwaar u het museum kunt bezoeken wat gewijd is aan filosoof Nikos Kazantzakis, de schrijver van o.a. het boek ‘Zorbas de Greek’. Via een RAGiF, een Routaki Audio Guide Info File wordt uitgelegd wie Nikos Kazantzakis was en wat hij voor het eiland heeft betekend.

in Archanes kan men heerlijk een terrasje pakken

Net voor het dorpje Peza, kunt u het wijn-museum van de Unie bezoeken of net wat later in het mooie stadje Archanes heerlijk een terrasje pakken.

Resteert natuurlijk de mogelijkheid om aan het einde van de route de opgravingen van Knossos te bezichtigen. Omdat u dan ook in Zuid Heraklion bent, kunt u uw dag afsluiten met een bezoek aan deze hoofdstad van het eiland.

Kortom een heerlijke route, met interessante bezienswaardigheden voor jong en oud, Kretenzer dorpjes, interessante musea en één van de belangrijkste opgravingen van Griekenland.

Nikos Kazantzakis - een belangrijk filosoof en schrijver in de Kretenze geschiedenis
het paleis van Knossos uit de minoische tijd - gelegen ten zuiden van de hoofdstad Heraklion

Kies voor deze route incl. de 20 RAGiF’s en ga naar de webwinkelpagina >>


Dit Google Maps kaartje geeft het [beginpunt van deze route].
In de routebeschrijving bevatten de dorpsnamen een link naar de webbrowser versie van Google Maps. Mocht u onverhoopt verkeerd gereden zijn, dan kunt u (via deze andere webpagina) u weg terug vinden naar de route.

Deze dorpsnamen staan tussen [haakjes] aangegeven. Door op de naam te klikken zal een aparte pagina openen waar de exacte locatie van het dorpsnaambord getoond wordt. Mocht u de routebeschrijving van Google Maps gebruiken om terug te komen bij dit plaatsnaambord, dan willen wij er u op attenderen dat dit kan afwijken van de Routaki route beschrijving.

Een andere route die vanuit Kato Gouves vertrekt is Routaki route 58.0.4. Deze gaat via de bergdorpjes boven de badplaats Hersonissos naar Milatos. Daarna doet u Neapoli aan en zult over de oude weg richting Agios Nicolaos rijden alwaar u kunt winkelen, lunchen of de boot naar Spinalonga nemen.

compilatie voor routaki route 58.0.4

Geniet & Onthoudt & Deel uw ervaringen

natuurlijk vinden wij het fijn als u uw mooie ervaringen deelt met uw vrienden en familie op de sociale media. Routaki is daarop bijzonder actief. Daarom de vriendelijke vraag om ons te volgen, door te geven en onze diensten te beoordelen. BvD

Deel Dit Verhaal, Kies Uw Platform!