AUTOROUTE

Rethymnon – Myriokefala   32.0.4.

het eiland

Rethymnon – Gonia – Roustika – Ag. Konstantinos – Agriopouli – Lappa – Myriokefala

Grote Google My Maps kaart met de route en RAGiF’s op een aparte pagina.

Deze route (Routaki route 32.0.4) begint op de parkeerplaats van de Lidl in Rethymnon en is 32,4 km lang. (zie het beginpunt op het Google maps kaartje hier beneden).

U rijdt in zuidelijke richting en heeft Myriokefala als eindbestemming. Deze route brengt u door typische Kretenzer dorpjes en via berg-ruggen naar de Romeinse graven van Ancient Lappa.

u rijdt door de mooie straatjes van Koutouloufari, het bergdorpje boven Chersonissos
een blik in de Milatos grot met het kapelletje en het knekelhuis met de botten van de overledenen

Voor ancient Lappa zijn al via diverse RAGiF’s, Routaki Audio Guide info Files uitgelegd wat u onderweg bent tegen gekomen of hebt gezien. Dit is het bijzondere aan een Routaki route; u krijgt de juiste informatie op het juiste moment. Bijvoorbeeld krijgt u bij uw vertrek al informatie over de stad Rethymnon. Bij het passeren van een iconistasi;, de kleine kapelletjes langs de weg, hoort u de reden waarom deze hier geplaatst zijn en wat de gebruiken zijn. Uw eigen smartphone ‘praat’ en speelt voor gids over zaken die u onderweg teken komt, of die in het algemeen van belang zijn voor Kreta.

de mooie kerk van Neapoli

U rijdt verder en volgt de route beschrijving die u eventueel van te voren in de eigen accommodatie in het cache geheugen van uw browser van u smartphone of tablet heeft in geladen. U volgt simpelweg de route beschrijving. De teksten, vele afbeeldingen en notities zorgen ervoor dat u met een veilig gevoel rond rijdt en u krijgt door dat het zowat onmogelijk is om te verdwalen. Zelfs scherpe bochten of gaten in de weg worden vermeld.

Op Ancient Lappa bezoekt u ook de vijf Heiligen Maagden kapel.  De RAGiF heeft u hierover tot in de detail de geschiedenis  verteld. Een paar kilometer en slechts enkele afslagen verder komt u bij de watervallen en bronnen van Argiroupoli. Schitterende foto’s zijn hier te maken, en het is er ook lekker eten in één van de aanwezige taverna’s. Zoet water forel eten is een goede optie.

rondleiding in de Vassilakis estate olijffabriek

De routebeschrijving brengt u tot op de parkeerplaats van deze mooie ‘attractie’. Slechts één kilometer terug de weg omhoog en u rijdt het daadwerkelijke dorpje Lappa binnen. Na deze historische plaats rijdt over de bergrug naar het dorpje Myriokefala, alwaar het plaatselijke klooster een absolute ‘must’ is. In de naast gelegen taverna van Andreas kunt u wat gebruiken, voordat u aan uw terug reis of aan de volgende route begint.

rondleiding in de Vassilakis estate olijffabriek
het eiland Spinalonga, wat vanuit Agios Nicolaos te bereiken is

Kies voor deze route incl. de 16  RAGiF’s en ga naar de webwinkel. >>


Dit Google Maps kaartje geeft het [beginpunt van deze route].
In de routebeschrijving bevatten de dorpsnamen een link naar de webbrowser versie van Google Maps. Mocht u onverhoopt verkeerd gereden zijn, dan kunt u (via deze andere webpagina) u weg terug vinden naar de route.

Deze dorpsnamen staan tussen [haakjes] aangegeven. Door op de naam te klikken zal een aparte pagina openen waar de exacte locatie van het dorpsnaambord getoond wordt. Mocht u de routebeschrijving van Google Maps gebruiken om terug te komen bij dit plaatsnaambord, dan willen wij er u op attenderen dat dit kan afwijken van de Routaki route beschrijving.

Geniet & Onthoudt & Deel uw ervaringen

natuurlijk vinden wij het fijn als u uw mooie ervaringen deelt met uw vrienden en familie op de sociale media. Routaki is daarop bijzonder actief. Daarom de vriendelijke vraag om ons te volgen, door te geven en onze diensten te beoordelen. BvD

Deel Dit Verhaal, Kies Uw Platform!