drive with your rental car and experience Crete

AUTO ROUTE

Gazi (Heraklion) – Margarites

Gazi –  Gonies – Anogia – Axos – Agia – Melidoni – Margarites

Een grotere kaart van deze route, gemaakt in Google My Maps, vindt u op deze aparte pagina.

Deze route (Routaki route 52.0.4) is 71,9 km lang en begint bij het monument net van de snelweg buiten Gazi, wat een woonwijk van Heraklion is, gelegen aan de westelijke zijde van deze hoofdstad. (Zie het Google maps kaartje hier beneden).

U rijdt in westelijke richting en heeft Margarites als eindbestemming. Deze route brengt u door valleien en via berg-ruggen naar de typische bergdorpjes Anogeia en Axos.

u rijdt door de mooie straatjes van Koutouloufari, het bergdorpje boven Chersonissos
een blik in de Milatos grot met het kapelletje en het knekelhuis met de botten van de overledenen

Voor Anogeia zijn al via diverse RAGiF’s, Routaki Audio Guide info Files uitgelegd wat u onderweg bent tegen gekomen of hebt gezien. Dit is het bijzondere aan een Routaki route; u krijgt de juiste informatie op het juiste moment. Bijvoorbeeld bij het mooie uitzicht over de stad Heraklion hoort u over de meest bijzondere bezienswaardigheden en bij het passeren van een typisch Kretenz kerkhof, hoort u wat er zoal vooraf en tijdens een begrafenis plaats vindt.  Uw eigen smartphone ‘praat’ en speelt voor gids over zaken die u onderweg teken komt, of die in het algemeen van belang zijn voor Kreta.

de mooie kerk van Neapoli

U rijdt verder en volgt de route beschrijving die u eventueel van te voren in de eigen accommodatie in het cache geheugen van uw browser van u smartphone of tablet heeft in geladen. U volgt simpelweg de route beschrijving. De teksten, vele afbeeldingen en notities zorgen ervoor dat u met een veilig gevoel rond rijdt en u krijgt door dat het zowat onmogelijk is om te verdwalen. Zelfs scherpe bochten of gaten in de weg worden vermeld.

In Axos aangekomen kunt u het houtsnijmuseum bezoeken. Net even wat later ziet u aan de linker kant van de weg een ‘Kazani’. Dit is een raki stokerij waar in de november maand de typische Kretenze schnaps wordt gestookt. In deze route komt u ook bij de Melidioni grot. Indrukkendwekkend is het verhaal wat u via een RAGiF vooraf zult beluisteren. Neemt u goede schoenen mee als u van plan bent om deze grot af te dalen, wat zeker de moeite waard is. Op de parkeerplaats van de grot heeft u al zicht op de olijvenfabriek van de familie Paraschakis.

De routebeschrijving brengt u tot op de parkeerplaats van deze fabriek, waar Joanna en haar moeder gratis rondleidingen geven en vertellen over de productie van ‘het vloeibare goud’. Uiteindelijk zal deze ‘road trip’ u in het pottenbakkersdorpje Margarites brengen, alwaar u ook heerlijk een lunch kunt gebruiken of het plaatselijke klooster kunt bezoeken.

rondleiding in de Vassilakis estate olijffabriek
het eiland Spinalonga, wat vanuit Agios Nicolaos te bereiken is

Kies voor deze route incl. 20 RAGiF’s en ga naar de webwinkel >>


Dit Google Maps kaartje geeft het [beginpunt van deze route].
In de routebeschrijving bevatten de dorpsnamen een link naar de webbrowser versie van Google Maps. Mocht u onverhoopt verkeerd gereden zijn, dan kunt u (via deze andere webpagina) u weg terug vinden naar de route.

Deze dorpsnamen staan tussen [haakjes] aangegeven. Door op de naam te klikken zal een aparte pagina openen waar de exacte locatie van het dorpsnaambord getoond wordt. Mocht u de routebeschrijving van Google Maps gebruiken om terug te komen bij dit plaatsnaambord, dan willen wij er u op attenderen dat dit kan afwijken van de Routaki route beschrijving.

Geniet & Onthoudt & Deel uw ervaringen

natuurlijk vinden wij het fijn als u uw mooie ervaringen deelt met uw vrienden en familie op de sociale media. Routaki is daarop bijzonder actief. Daarom de vriendelijke vraag om ons te volgen, door te geven en onze diensten te beoordelen. BvD

Deel Dit Verhaal, Kies Uw Platform!