AUTO ROUTE

Kato Gouves – Agios Nicolaos

Kato Gouves -Agriana -Oud Hersonissos -Malia -Milatos -Latsida -Neapoli -Agios Nicolaos

Een grotere kaart van deze route, gemaakt in Google My Maps, vindt u op deze aparte pagina.

Deze route (Routaki route 58.0.4) is  57,1 km lang  en begint bij de taxi standplaats en busstop nummer 15, aan de hoofdweg (the old road) ter hoogte van hotel Amirandes en net iets ten oosten van The Island hotel op de rand van Kato Gouves.
(Zie het Google maps kaartje hier beneden).
U rijdt in oostelijke richting en heeft Agios Nicolaos als eindbestemming. Deze route brengt u o.a. door de bergdorpjes Pano Hersonissos, Koutouloufari, Sissi en Milatos.

u rijdt door de mooie straatjes van Koutouloufari, het bergdorpje boven Chersonissos
een blik in de Milatos grot met het kapelletje en het knekelhuis met de botten van de overledenen

Na Milatos wordt via een RAGiF, een Routaki Audio Guide info File uitgelegd wat voor afschuwelijke dingen er zijn voorgevallen in deze gelijknamige grot. Er bestaat een mogelijkheid om deze te bezichtigen.

U heeft dan inmiddels al meerdere malen kennis gemaakt met het unieke systeem van Routaki. Terwijl u rijdt, ‘praat’ uw eigen smartphone en speelt voor gids en geeft interessante informatie over zaken die u onderweg tekenkomt, of die in het algemeen van belang zijn voor Kreta.

de mooie kerk van Neapoli

U rijdt verder en volgt de route beschrijving die u eventueel van te voren in de eigen accommodatie in het cache geheugen van uw browser van u smartphone of tablet heeft in geladen. U volgt simpelweg de route beschrijving. De teksten, vele afbeeldingen en notities zorgen ervoor dat u met een veilig gevoel rond rijdt en u krijgt door dat het zowat onmogelijk is om te verdwalen. Zelfs scherpe bochten of gaten in de weg worden vermeld.

Deze route brengt u net voor het stadje Neapoli bij de olijven fabriek van het Vassilakis Estate. Daar vindt elke half uur een gratis rondleiding plaats, zodat u inzicht krijgt in de wereldberoemde Extra Virgin Olijf Olie uit Kreta. Later in Neapoli kunt u de bijzondere Grieks orthodoxe kerk bezichtigen of simpelweg genieten van de lokale bevolking. Via mooie kleine wegen en zonder op een kaart te hoeven kijken, komt u uiteindelijk uit in Agios Nicolaos alwaar u kunt winkelen, lunchen of misschien wel een boottocht kunt boeken die u naar de voormalige leprakolonie van Spinalonga brengt. Kortom een heerlijke trip, met mooie informatie, Kretenzer dorpjes en een bijzondere stad op het eind.

rondleiding in de Vassilakis estate olijffabriek
het eiland Spinalonga, wat vanuit Agios Nicolaos te bereiken is

Kies voor deze route incl. 18 RAGiF’s en ga naar de webwinkel >>


Dit Google Maps kaartje geeft het [beginpunt van deze route].
In de routebeschrijving bevatten de dorpsnamen een link naar de webbrowser versie van Google Maps. Mocht u onverhoopt verkeerd gereden zijn, dan kunt u (via deze andere webpagina) u weg terug vinden naar de route.

Deze dorpsnamen staan tussen [haakjes] aangegeven. Door op de naam te klikken zal een aparte pagina openen waar de exacte locatie van het dorpsnaambord getoond wordt. Mocht u de routebeschrijving van Google Maps gebruiken om terug te komen bij dit plaatsnaambord, dan willen wij er u op attenderen dat dit kan afwijken van de Routaki route beschrijving.

Geniet & Onthoudt & Deel uw ervaringen

natuurlijk vinden wij het fijn als u uw mooie ervaringen deelt met uw vrienden en familie op de sociale media. Routaki is daarop bijzonder actief. Daarom de vriendelijke vraag om ons te volgen, door te geven en onze diensten te beoordelen. BvD

Deel Dit Verhaal, Kies Uw Platform!