De kapelletjes oftewel de iconostasie langs de weg in Griekenland.

Iets over de kapelletjes oftewel de iconostasie langs de weg. De daadwerkelijke vertaling is iconen halte. Deze kapelletjes zijn geplaatst om drie redenen; of er is een ongeluk gebeurd met dodelijke afloop, of een ongeluk met goede afloop, of als verwijzing naar het dichtstbijzijnde kerk of klooster.

Ze bevatte altijd een icoon, een olielampje, olie, lucifers of aansteker, lontjes en soms ook nog wat geld.
Er kunnen verschillende iconen in staan;
zo staat er een icoon in van de heilige waar de persoon naar vernoemd is als het een ongeval was met dodelijke afloop. Doorgaans staat er dan ook een fotootje van de persoon zelf bij.
Is het een ongeval geweest met goede afloop dan staat er een icoon in van Agios Georgios, de beschermheilige van de weggebruiker, dit als dank voor de goede afloop.
Is de iconostasie een verwijzing naar de dichtstbijzijnde kerk dan staat het icoon er in waarna de kerk vernoemd is. Zo kan het ook weer een Agios Georgios icoon zijn, als de kerk zo zou heten.

De lampjes in de kapelletjes branden bijna altijd, mochten het lampje uit zijn, dan mag men het aansteken. Constateert u dat de olie of de lontjes bijna op zijn, dan mag u wat muntstukken achterlaten voor de aanschaf van deze producten. Zo wordt dit als sinds vele jaren volgens traditie gedaan.

De kapelletjes hebben daarbij ook een waarschuwende functie, omdat men kan zien dat het een gevaarlijke bocht of wegdeel betreft.