21 – Erotókritos.

standbeeld met de twee persoenen en een paard in het park
dit beeld is een visualisatie van Erotokritos

“Het plein aan de overkant is gewijd aan Kretenzer Vitsentzos Kornaros “

Kijk aan uw linkerzijde over de weg. Ziet u het standbeeld met de twee personen en een paard in het park? Stopt u even, zodat ik u er wat over kan vertellen.

Het beeld is dat van Rotókritos en Aretousa die samen de thema’s liefde, eer, vriendschap en moed delen.
Het werk is een visualisatie van Erotokritos, een romantisch gedicht gecomponeerd in de vroege 17e eeuw door de dichter Vitsentzos Kornaros. Het gedicht bestaat uit meer dan 10.000 rijmpjes van vijftien lettergrepen. Het is een klassiek voorbeeld van Griekse Renaissance-literatuur en wordt beschouwd als één van de belangrijkste werken van de Kretenzer literatuur.

Laten we verder gaan.

Ga door in dezelfde richting, neem de eerste straat rechts Bizaniou straat in. Dit is in het Grieks geschreven met een M en een P. Ik zal u onderweg meer vertellen.

Het plein aan de overkant is gewijd aan Vitsentzos Kornaros die uit Kreta kwam. Hij werd geboren in de buurt van Sitia in 1553. Hij schreef in het Kretenzer dialect en was een leidende figuur van de Kretenzische Renaissance. Later, toen hij trouwde, kwam hij hier in Candia wonen.

Kornaros wordt beschouwd als de grootste van alle Kretenzer dichters en één van de belangrijkste en meest invloedrijke figuren in de Griekse poëzie. Hij trad toe tot de ‘Accademia dei Stravaganti’, wat ‘academie van de vreemden’ betekent. Deze instelling was opgericht door zijn broer en collega-schrijver Andrea, die in het Italiaans schreef.

Einde van het 21e GPS punt: Erotokritos.

in co-op met

VoiceMap - the GPS interactive walking and driving app

Ga door naar de volgende pagina

van deze

stadswandeling Heraklion.

go-to-next-page-of-the-city-walk

Installeer de gratis Voicemap app door één van de links naar de App store of Google Play te gebruiken.

die je toegang geeft tot deze GPS interactieve stadswandeling.

VoiceMap app available on the app store.
VoiceMap app available on Google play

STADSWANDELING RETHYMNON – GPS AUDIO TOUR

Je kunt ook de kleine straatjes in Rethymnon gaan ontdekken met de VoiceMap app. Installeer gratis de app en kies ‘Rethymnon’. In de webshop van deze site kun je een code kopen, die toegang geeft tot alle informatie die je nodig hebt om een unieke dag in Rethymno te beleven.

Als je eerst even een indruk wilt hebben – lees deze pagina en volg de gekleurde pijlen.

de Minaret van Rethymnon