Het zandstrand van Kommos, met zicht op Agia Galini.

Vlakbij het strand van Kommos vindt u een mooi klein kerkje van waar u een mooi uitzicht heeft op een aantal zaken. Voor u ligt dan het prachtige zandstrand met daarop de opgravingen van Kommos. Deze opgravingen zijn vrij recent, want men is hier pas in 1976 aan begonnen. Kommos was tijdens de Minoïsche periode ook een haven van Festos.

Verder kijkend ziet u de stad Timbaki liggen. Een belangrijke stad als het gaat om het verbouwen van tomaten en komkommers. Zoals u ziet wordt dit gedaan in de kassen. De reden dat de meeste kassen van plastic zijn, is dat veelal de grond geen eigendom is en men dus een soort van afhankelijk is van de eigenaar of men wel kan verbouwen. Glasbouw zou dan een te groot financieel risico zijn. Tevens is men toch te afhankelijk van de vruchtbaarheid van de grond. En met de plastic kassen is de investering niet te hoog om elders te beginnen. Nadeel is wel dat het milieu er niet beter op wordt, want door een stevige rukwind kan alles kapot waaien en dan ligt het plastic her en der verspreid over het land.

Links naast Timbaki ziet u het pittoreske havenplaatsje Ag. Galini liggen. Een inmiddels ook op toerisme draaiend dorpje met leuke trapsgewijze steegjes met vele taverna’s en winkeltjes.

Achter dit alles rijzen de toppen van het Ida gebergte op, met als hoogste top de Psiloritus met een hoogte van 2456 meter. In deze regio is zelfs ooit geprobeerd een skigebied te beginnen, daar er gemiddeld in de winter 1 tot 2 meter sneeuw op deze toppen valt.