English

Kalender bestaat niet.

Mr. Routaki

= laat je Kreta zien =

buiten de gebaande paden

exclusief – prive tour – relaxed

ontdek Kreta met je persoonlijke reisleider - Mr. Routaki

Op het vervolg van deze pagina vindt u mogelijkheden die te ontdekken zijn als u met mij, als Mr. Routaki op route gaat. Ik geef er de voorkeur aan om web te blijven van de grote snelwegen; saai om te rijden en niet zonder gevaren.  Alle andere opties zijn mogelijk. Laat me dus evenvoudigweg weten wat u wilt zien of doen. Vergeet echter niet dat Kreta geen klein eialnd is en het voor het rijden tijd nodig is. Als u verrast wilt worden, vermeld dan uw kernwoorden in een

Voorbeelden van kernwoorden:
#wijn_proeverij #pottenbakken #opgravingen #blauwe_baaien #zuidkust #wandelen #mezedes #olijf_olie #winkelen #museum #tradities #raki #orthodoxe_kerk

U kunt ook een kijkje nemen in onze Infotheek, zodat u wellicht geïnspireerd raakt door de verscheidenheid aan aspecten die Kreta te bieden heeft.

Het hoeft natuurlijk niet benoemd te worden, dat als u één van de vier Routaki routes met mij rijdt u automatisch een geweldige dag zult beleven.

U kunt mij als u persoonlijke reisleider, tourleider, gids of hoe u het ook wilt noemen ten alle tijden boeken, indien ik beschikbaar ben. Bekijk mijn beschikbaarheids kalender (availability calender) en neem contact met mij op, in welke wijze dan ook; via Sms of Whatsapp op mijn Griekse nummer: +30 69 550 70 182, Facebook op de Routaki.routes pagina of mijn  AJ4U pagina. U kunt mij ook een persoonlijk bericht sturen op mijn persoonlijke fb pagina.

Bij voorkeur stuur u mij een korte  e-mail met de verzoeken voor uw dag. Als u een bevestiging heeft ontvangen, kunt u mij boeken door de Routaki munten in de webshop te kopen voor het afgesproken bedrag.

AJ on as golf guide on the Crete golf CourseMr. Routaki is één van de bijnamen voor Arjan, de schrijver en creatieve oprichter van deze Routaki website. Ik ben ook bekend als AJ. De meeste Engelstalige mensen hebben moeite met het uitspreken van mijn Nederlandse naam, daarom gebruik ik de eerste twee initialen van mijn doopnamen om bij iedereen en overal bekend te zijn. Op Kreta is het Mr. Routaki; kleine routes met de Kretenzer achternaam vervoeging -aki.

Ik ben sinds 1995 op het eiland en heb een grote verscheidenheid aan werkzaamheden verricht. Daarom weet ik veel over het eiland. Door het uitwerken van mijn Routaki routes, waarover u op deze site meer kunt lezen, ben ik nog meer te weten gekomen.

In mijn Blog rol deel ik elke maand mijn ervaringen. Maar ik vind het vooral leuk om u rond te rijden en de bijzondere plekjes van Kreta te laten zien.

U kunt mij inhuren als u persoonlijke reisleider voor u zelf, of samen met uw man/vrouw/vriend(in)/kind(eren) tot een maximum van 4 personen.

Eén dag (bijv. 9.30 – 17.30 u) kost € 85,- (één Mr. Routaki munt) voor één persoon. Voor elke gast extra vraag ik twee zilveren munten à € 20,- extra.

Als u groep uit meerdere personen bestaat moet ik ander transport regelen, waar meerkosten aan verbonden zijn.

logo Routaki routes on CreteRoutaki routes op Kreta.

In 2006 had ik het idee om route beschrijvingen te gaan aanbieden aan mijn gasten die een huurauto bij mij reserveerde. In die tijd bestond het product uit A-4 gevouwen boekjes, die door mij persoonlijk werden afgegeven, samen met een CD of cassettebandje. 5 Dagroutes met meer dan 120 items aan informatie.

Tegenwoordig is Routaki routes een platform waar freelancers kunnen deelnemen om het geheel in meerdere talen neer te zetten. Ik neem zelf de Nederlandse versie voor mijn rekening en heb de doelstelling om in de toekomst meer dan 20 gratis routes  aan te bieden. De routes zijn ook zichtbaar op Google My Maps en voor het gebruik van de informatieve geluidsbestanden koopt u een wachtwoord via de webwinkel, zodat u toegang krijgt tot de webpagina en naar de bestanden kunt luisteren op uw smartphone of tablet.

Als u mij boekt als u persoonlijke reispartner, privé tourguide zal ik deze routes, de kennis en de geluidsbestanden gebruiken om er voor te zorgen dat u een bijzondere ervaring beleeft tijdens de toer.

AJ4U of zoals vrij vertaald AJ voor jou !

AJ4U Golf & Guide is officieel geregistreerd bij de KvK in januari 2017. De doelstelling van deze éénmanszaak is om u, als golf speler/speelster, de ultieme ontspannings beleving te verschaffen, zowel op alswel ook naast de baan. Mijn grootste doelstelling is het om u een zorgeloze ronde Golf te bezorgen en u ondertussen de schoonheid van Kreta te laten inzien. Als u nog nooit golf heeft gespeeld, kan ik u door de beginselen loodsen en u de interessante aspecten van deze sport laten ervaren tijdens een driving range sessie.

Als hulpmiddelen voor deze doelstelling maak ik gebruik van mijn twee websites; de ene waar u zich nu op bevindt; Routaki.com, op welke ik gratis routes aanbied en daarbij informatieve geluidsbestanden ter beschikking stel (de zogenaamde RAGiF’s) met interessante feiten en details over het eiland, haar bewoners en de culturele aspecten. De andere website heet WickedGolfers.com en bevat alles over golf, maar specifiek over de mooie golfbaan van Kreta; The Crete Golf.

Mr. Routaki heeft de volgende suggesties:

Mr. Routaki brengt je naar crystal heldere baaien met schitterende zandstranden.

Verlaten stranden en turquoise blauw water. Er zijn meerdere opties voor een verfrissende duik.

typische Kretenzer dorpjes zitten in elke route die meegaat met Mr. Routaki.

Typisch Kretenzer dorpjes. We rijden er doorheen en we kunnen overal stoppen om foto’s te maken.

Met Mr. Routaki kunt u ook een bezoek brengen aan het CretAquarium of een ander museum.

Diverse parken of musea, zoals bijv. CretAquarium, Dinosauria Park of de dierentuin van Neapoli.

pottenbakkersdorpjes als Margarites en Trapsano getoond door Mr.Routaki

Bezoek samen met Mr.Routaki de dorpjes die bekend staan om hun pottenbakkers families.

natuurlijk zijn er ook mogelijkheden als:

Mr. Routaki kan u ook het Arkadi klooster laten zien.

Belangrijke kloosters in de geschiedenis van Kreta, zoals die van bijvoorbeeld Arkadi.

Mr.Routaki rijdt u door de druivenvelden in het Toscane van Kreta.

Rijdend door de druivenvelden op weg naar een wijnproeverij bij de lokale wijnboer.

Stenden bezoek, zoals dat mogelijk is in Agios Nicolaos

Onder begeleiding door de steden wandelen en heerlijk een terrasje pakken.

Lassithi plateau is ook één van de mogelijkheden als u met Mr. Routaki op pad gaat.

Rijdend over één van de vele hoogvlaktes gelegen tussen de Kretenze bergtoppen.

Mr. Routaki is ook creatief eigenaar van:

AJ4U Golf & Guide, welk bestaat uit 2 merknamen;

Routaki routes

Routaki routes is a part of AJ4U Golf & Guide

Wat heeft Routaki routes te bieden?

Alle routes zijn beschikbaar met geluidsbestanden, de zogenaamde RAGif’s.

Van alle soorten informatie in de Routaki Infotheek.

Wicked Golfers

Play golf with AJ4U Golf & Guide on the Cretan Golf Course

Wat heeft AJ4U Golf & Guide te bieden?

Best gelezen artikelen op WickedGolfers.com

Gratis birdie boek van de Crete Golfbaan.