31 – Kretenzer Mezedes.

de variatie bij een Kretenzer mezedes kan enorm groot zijn
heerlijke mezedes voor twee personen of zelfs voor een hele groep

“Met een gemiddelde van 3 à 4 voorgerechten per persoon kunt u uw mezedes delen”

Stopt u even en laat mij u iets over Mezedes uitleggen.

Mezedes is het meervoud voor mezes, wat het Griekse woord is voor tappas. Op het vasteland van Griekenland krijgt u kleine bordjes heerlijke hapjes terwijl u bijvoorbeeld een ouzo drinkt.

Op Kreta wordt het woord vaker gebruikt om een complete maaltijd te beschrijven die uit meerdere bordjes met voorgerechten bestaat. Sommige taverna’s zijn zelfs gespecialiseerd in deze stijl van keuken en noemen zichzelf mezedopolio.

Laten we verder gaan, terwijl ik u meer erover vertel. Neem de eerste straat rechts het kleine steegje in met taverna’s aan beide kanten en loop recht door.

Met een gemiddelde van 3 à 4 voorgerechten per persoon kunt u uw mezedes delen met vrienden en familie. Het resultaat is een maaltijd met een enorme diversiteit.

Er zijn vele mogelijkheden. U kunt een Mezedes bestellen die alleen uit groenten bestaat, maar het is ook mogelijke enkele vlees- of kleine visgerechten te bestellen, zoals sardientjes of octopus.

Een goede taverna-ober weet dat u niet graag alle bordjes in één keer ontvangt en dat niemand graag een hoofdgerecht als afsluiting wil.

Neem de tijd met de verschillende gerechtjes en geniet van de smaak en deze ontspannen manier van eten, hetzij voor lunch of diner. Ik zal enkele mezedes noemen waaruit u kunt kiezen.

Dolmadakia – zijn de wijnbladeren gevuld met rijst.
Saganaki – is gesmolten kaas.
Gemista – is de gevulde tomaat of paprika.
Tzatziki – is de Griekse yoghurt met knoflook en komkommer.

Loop maar door en bekijk de menu’s van de taverna’s. Laat eventueel de eigenaar van de taverna zijn aanbevolen mezedes serveren, als uw vertrouwen hiervoor groot genoeg is.

Einde van het 31e GPS punt: Kretenzer Mezedes.

in co-op met

VoiceMap - the GPS interactive walking and driving app

Ga door naar de volgende pagina

van deze

stadswandeling Heraklion.

go-to-next-page-of-the-city-walk

Installeer de gratis Voicemap app door één van de links naar de App store of Google Play te gebruiken.

die je toegang geeft tot deze GPS interactieve stadswandeling.

VoiceMap app available on the app store.
VoiceMap app available on Google play

STADSWANDELING RETHYMNON – GPS AUDIO TOUR

Je kunt ook de kleine straatjes in Rethymnon gaan ontdekken met de VoiceMap app. Installeer gratis de app en kies ‘Rethymnon’. In de webshop van deze site kun je een code kopen, die toegang geeft tot alle informatie die je nodig hebt om een unieke dag in Rethymno te beleven.

Als je eerst even een indruk wilt hebben – lees deze pagina en volg de gekleurde pijlen.

de Minaret van Rethymnon