27 – De Agios Minas kathedraal.

de mooie Agios Minas kathedraal die op 11 november haar naamdag viert
de viering van de inhuldiging van de Agios Minas kerk in 1896 duurde drie dagen lang

“De Agios Minas kathedraal is toegewijd aan de patroonheilige van de stad Heraklion”

Wandel naar de voorkant van de kerk.

Neem gerust een kijkje in deze geweldige kerk, of stop even en vindt een zitplaats buiten voor de ingang, terwijl ik u over deze kerk vertel.

De kathedraal van Agios Minas bevindt zich op het plein van de Heilige Catharina en is één van de grootste kerken in Griekenland. Het werd gebouwd door Athanassios Moussis, de architect van Agios Titus en de kazernes op het Eleftherias plein.

Het volgende verhaal onthult dat hij daarbij werd geholpen door schoolkinderen.
“Op een dag arriveerde een schip in de haven van Heraklion vol geladen met bouwmaterialen voor de kathedraal. Er was echter geen geld om arbeiders te betalen om de lading van het schip naar de bouwplaats te dragen. De schoolkinderen van Heraklion boden aan het schip te lossen. Zij vormde een menselijke ketting van de haven naar de Agios Minas en zongen uit volle borst bij het harde werken. De kathedraal werd uiteindelijk voltooid in 1895 “.

De kathedraal heeft een kruisvormige vorm met vier pilaren en een prachtige koepel, rustend op een hoog voetstuk, terwijl het interieur enkele kenmerken heeft van een basiliek met drie schepen. Het heeft nog steeds twee indrukwekkende klokkentorens op zowel de noordoost- als de zuidwesthoek. De kerk is toegewijd aan de patroonheilige van Heraklion en beschermer van Megalo Kastro, waardoor een legende werd gecombineerd met tradities en de geschiedenis van de stad.

Hoewel Kreta nog steeds onder Turks bestuur stond, duurde de viering van de inhuldiging van de kerk in 1896 drie dagen lang. De hele stad was versierd met felle lichten en natuurlijk waren alle schoolkinderen aanwezig.

Agios Minas naamdag, op 11 november, wordt elk jaar gevierd als een feestdag.

Nu, met de kerkingang achter u, kijkt u naar rechts en ziet u een kleine opening in de lage stenen muur. Loop door de opening de trap af naar de beneden en naar de voorkant van de kleine Agios Minas kerk.

Einde van het 27e GPS punt: De Agios Minas kathedraal.

in co-op met

VoiceMap - the GPS interactive walking and driving app

Ga door naar de volgende pagina

van deze

stadswandeling Heraklion.

go-to-next-page-of-the-city-walk

Installeer de gratis Voicemap app door één van de links naar de App store of Google Play te gebruiken.

die je toegang geeft tot deze GPS interactieve stadswandeling.

VoiceMap app available on the app store.
VoiceMap app available on Google play

STADSWANDELING RETHYMNON – GPS AUDIO TOUR

Je kunt ook de kleine straatjes in Rethymnon gaan ontdekken met de VoiceMap app. Installeer gratis de app en kies ‘Rethymnon’. In de webshop van deze site kun je een code kopen, die toegang geeft tot alle informatie die je nodig hebt om een unieke dag in Rethymno te beleven.

Als je eerst even een indruk wilt hebben – lees deze pagina en volg de gekleurde pijlen.

de Minaret van Rethymnon