ook in het Engels op AJ4U.info

10 – Archeologisch museum van Rethymnon

sla deze steeg in om bij het archeologisch museum van Rethymnon te komen
de toegangs deur tot het archeologische museum van Rethymnon, tijdelijk gehuistvest in een kerk

“Het museum is tijdelijk in de Agios Frangiskos kerk, naast het Mikrasiaton plein.”

Stop hier even naast het steegje aan de rechter kant.

Dit steegje brengt u naar de tijdelijke locatie van het Archeologisch Museum van Rethymnon.

Het bevindt zich in de Agios Frangiskos kerk, naast het Mikrasiaton plein. Het was de kathedraal van het klooster van de ‘Orde van de Franciscaanse monniken’. De oprichting dateert waarschijnlijk uit de vroege jaren 1500. De Venetiaanse kathedraal was de zetel van de religieuze broederschap van ‘Onze Lieve Vrouw van de Karmelieten’ en een begraafplaats voor nobele en rijke ambtenaren. Nadat de stad in 1654 door de Ottomaanse Turken was veroverd, werd de tempel door Gazi Hussein Pasha opgenomen in het complex van de Neratze moskee, die u later in deze stadswandeling zult passeren.

Van 1991 tot 2015 was het museum gehuisvest in het vijfhoekige fortgebouw, genaamd de ‘Ravelin’ tegenover de hoofdingang van het Fortezza. U passeert dat gebouw in het tweede deel van de tour, nadat u het fort heeft bezocht. Het uiteindelijke doel is de oprichting van het nieuwe archeologische museum van Rethymnon, dat de grote en belangrijke archeologische rijkdom van de regio Rethymnon zal tonen.

Het compacte, maar prachtige archeologische museum herbergt vele schatten uit het neolithische Kreta, de Minoïsche tijd en verder tot aan de Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse periode. Het is één ruimte, of beter gezegd, één hele kerk met een gering aantal artefacten, maar toch informatief op een evenwichtige wijze. Het museum heeft een interessante collectie Minoïsche sarcofagen, versierd met enkele herten, vogels en abstracte afbeeldingen. U zult ook versteld staan ​​van een urn met een jachttafereel, een beeldje van een Minoïsche godin of een marmeren standbeeld van Venus. Het herbergt ook vroegchristelijke vondsten uit Eleftherna en Minoïsche vondsten uit locaties in Armeni en Monastiraki, allemaal opgravingen in de prefectuur Rethymnon.

Kijk maar eens binnen als u wilt. Als u van plan bent wat tijd door te brengen, kunt u de tour beëindigen. Als u klaar bent, kom dan terug naar deze plek en begin de tour opnieuw door ‘Hervatten’ te kiezen.

Anders, als u nu liever blijft bewegen, gaat u verder rechtdoor in deze straat, tot u de winkel ziet met de vele kunstbloemen aan uw linkerhand.

Einde van het 10e GPS punt: Archeologisch museum van Rethymnon

in co-op met

VoiceMap - the GPS interactive walking and driving app

Ga door naar de volgende pagina

van deze

stadswandeling Rethymnon.

ga naar de volgende pagina van deze stadswandeling

Installeer de gratis Voicemap app door één van de links naar de App store of Google Play te gebruiken.

die je toegang geeft tot deze GPS interactieve stadswandeling.

VoiceMap app available on the app store.
VoiceMap app available on Google play

STADSWANDELING HERAKLION – GPS AUDIO TOUR

Je kunt ook de hoofdstad van het eiland gaan ontdekken met de VoiceMap app. Installeer gratis de app en kies ‘Heraklion’. In de webshop van deze site kun je een code kopen, die toegang geeft tot alle informatie die nodig hebt om een unieke dag in Heraklion te beleven.

Als je eerst even een indruk wilt hebben – lees deze pagina en volg de blauwe pijl.

Morosini leeuwenfontein in Heraklion