08 – Koules – havenfort.

mooi zicht tijdens de golden hour over het fort van Heraklion
schitterend zicht over de haven vanaf het Koules haven fort

“Koules het Venetiaanse havenfort van Heraklion is een lust voor het oog”

Blijf richting het fort lopen terwijl ik u erover vertel.

Tijdens de Venetiaanse overheersing werd het zogenaamde fort van Koules ook wel ‘Ricca a mare’ of ‘Castello a mare’ genoemd, wat fort van de zeeën betekent. De naam die uiteindelijk de overhand kreeg is “Koules” van de Turkse naam “Su kulesi”, wat watertoren betekent. Het werd gebouwd door de Venetianen in de vroege 16e eeuw.

Deze locatie werd mogelijk voor het eerst versterkt door de Arabieren in de 9e of 10e eeuw. In 1462 kwamen de Venetianen overeen de vestingwerken van Candia te verbeteren. Oude schepen werden gevuld met stenen en tot zinken gebracht, om een golfbreker te vormen en om het gebied waarop het fort gebouwd kon worden te vergroten.

De grote kalkstenen die voor de bouw zijn gebruikt, zijn deels afkomstig van de vestingwerken van de stad. In het verleden was er een rechthoekige bakentoren op dezelfde plaats als het fort. Deze toren werd Castellum Communis genoemd. De bakentoren werd verwoest door de aardbeving van 1508. Vanaf 1523 werd besloten dat een groter fort, gebouwd volgens het bastionsysteem, de toren moest vervangen.

Het fort is gebouwd in de vorm van een vierkant en bestaat uit twee delen: een hoog rechthoekig gedeelte en een iets lager semi-elliptisch gedeelte. De muren zijn op sommige plaatsen tot bijna negen meter hoog en het heeft drie ingangen.

Einde van het 8e GPS punt: Koules havenfort.

“met veilig gevoel onderweg”

“ongestoord en ongedwongen”

in co-op met

VoiceMap - the GPS interactive walking and driving app

Ga door naar de volgende pagina

van deze

stadswandeling Heraklion.

go-to-next-page-of-the-city-walk

VoiceMap app available on the app store.

Installeer de gratis VoiceMap app en vindt deze

Stadswandeling Heraklion

binnen de 400 beschikbare audio routes.

VoiceMap app available on Google play