03 –  Oude busstation en Megaron hotel.

het voormalige KTEL busstation aan de haven laan van Iraklio
het mooi gerestaureerde Megaron hotel in Heraklion

“Tegenwoordig wordt het Megaron hotel gekenmerkt als een historisch monument.”

Aan uw rechterhand bevindt zich het voormalige busstation. Jarenlang was dit een zeer drukke plaats, maar tegenwoordig is het er lekker rustig.

Blijf aan de linkerkant en ga voorbij het Megaron hotel en daarna rechtdoor door het kleine park.

Bij de lokale bevolking staat dit hotel bekend als de Megaron Fytaki. Het werd gebouwd  in het midden van de jaren  ‘20 door de commerciële onderneming Fytaki-Kasapaki, die exporteurs van citroen waren. De fundamenten werden gebouwd op de Venetiaanse kustmuur op een punt dat “Cortina Dei Consiglieri” werd genoemd.

Voor het Megaron aan de kustlijn , hadden de eigenaren een buitenfabriek opgezet met stapels citroen en veel houten vaten. Een bekwame arbeider sneed de citroen in twee gelijke delen met een scherp mes en gooide hem in een vat. Als het vat vol was, goot hij er zeewater in en versterkte het met zout. De citroen werd voornamelijk naar Engeland ge-exporteerd voor de laatste verwerking van  de zoete schil, waarmee de Engelsen  hun traditionele kerstpudding produceerden. Er was een grote vraag naar citroen van  buitenlandse  kopers. Op deze manier maakten de eigenaren van Megaron een enorme winst en besloten te te investeren in de wederopbouw. Hun ambitieuze plan om hun eigen autonome verwerkings- en productie-installatie van zoete schil te creëren, was echter het begin van hun ondergang. Buitenlandse industrieën boycotten de Kretenzer citroen en kochten hun producten alleen nog maar van Corsica.

In de jaren ‘30 werd het Megaron heel belangrijk. Het was het centrum van het politieke, sociale, financiële en filosofische leven in de stad en haar prefectuur. Alle welvarende families in Heraklion woonden hier.

Tegenwoordig wordt het gekenmerkt als een kunstwerk en als historisch monument. Gelukkig werd het radicaal gerenoveerd en omgetoverd tot een prachtig vijfsterrenhotel.

Blijf door het kleine park lopen. U hoort van mij aan de andere kant.

Einde van het 3e GPS punt: Oude busstation en Megaron hotel.

“samen of alleen”

“uw eigen tijd indelen”

in co-op met

VoiceMap - the GPS interactive walking and driving app

Ga door naar de volgende pagina

van deze

stadswandeling Heraklion.

go-to-next-page-of-the-city-walk

VoiceMap app available on the app store.

Installeer de gratis VoiceMap app en vindt deze

Stadswandeling Heraklion

binnen de 400 beschikbare audio routes.

VoiceMap app available on Google play